piec_obrotowyPiec obrotowy

Piec obrotowy jest przeznaczony do wypieku wszelkiego rodzaju pieczywa pszennego i wyrobów cukierniczych; na blachach wypiekowych, formach ułożonych na wózku. Obudowa i wnętrze pieca w całości wykonane są ze stali kwasoodpornej.

Oferowane piece posiadają obrotową platformę, która obraca się w dolnej części pieca. System zaparowania stanowi bardzo ciężka wielowarstwowa płyta „sandwicz”. Zużycie czynnika grzewczego jest uzależnione od wielkości pieca oraz rodzaju wypieku. Wszystkie elementy konstrukcji komory wypieku są wykonane ze stali nierdzewnej.

Dane techniczne:

Zasilanie elektryczne / olej / gaz
kW 51 / 2,5 / 2,5
Moc cieplna / 75 / 75
Długość x szerokość x wysokość 1615 mm x 2110 mm x 2450 mm
Wysokość komory 1870 mm
blachy wypiekowe
o wymiarach:
600 x 800 mm
Leszek FabisiakPiece obrotowe