Miesiarka spiralna

miesiarkaMiesiarki spiralne z dzieżą stałą mogą być stosowane do miesienia wszystkich ciast pszennych, żytnich i mieszanych. Bezpieczna budowa i najnowocześniejsze rozwiązania konstrukcyjne umożliwiają bardzo dobre, intensywne i wydajne miesienie ciasta. Mają one bardzo solidną konstrukcję, a miesidło i dzieża wykonane są ze stali kwasoodpornej.

Najważniejsze cechy to:

  • pełna automatyzacja z dwiema prędkościami obrotowymi i dwoma zegarami,
  • bardzo szczelna pokrywa, która eliminuje dostawanie się zanieczyszczeń,
  • kompaktowa konstrukcja łatwa w użytkowaniu i utrzymaniu czystości,
  • łatwa w obsłudze i serwisie: nie wymagająca smarowania łożysk oraz łatwość w regulacji paska klinowego.

Dane techniczne:

Model: S 50 S 75 S 100 S 125
maksymalna ilość mąki: 50 kg 75 kg 100 kg 125 kg
maksymalna masa ciasta: 80 kg 120 kg 160 kg 200 kg
silniki napędu:
dzieża / miesidło
+ /+ + /+ + /+ + /+
moc zainstalowana: 5,5kW 6,5kW 9,0kW 9,0kW
masa: 380 kg 420 kg 475 kg 520 kg
Leszek FabisiakMiesiarki spiralne